Så var formen på EM-spelarna

2:56 min

Den sista omgången i allsvenskan inför EM i Nederländerna är spelad. Men hur är formen på de EM-aktuella spelarna inför mästerskapet?

Tabellettan Linköping tog en komfortabel seger borta mot Eskilstuna med 0-2. Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson utser formen på matchens EM-spelare. 

I Linköpingsbacklinje är det tre spelare som åker till Nederländerna –Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Jessica Samuelsson som alla var väldigt stabila och säkra. Den som stack ut var Samuelsson, som i den första halvleken dominerade ute på sin kant, fint med i förspelet till Linköpings 1-0-mål. 

Samuelsson som är en given pjäs i Pia Sundhages startelva i EM-premiären, precis som kvällens motståndare Olivia Schough.

Det är en spelare som kommer få jobba inför EM. Olivia Schough i form behövs såklart för att Sverige ska gå långt i det här mästerskapet, säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

Schough hade en tung kväll, hon kom aldrig förbi på sin kant och liksom övriga lagkamrater sällan inne i offensivt straffområde. Märkbart frustrerad över sin insats när hon blev utbytt i den andra halvleken.


I det andra toppmötet mellan Piteå och Rosengård, tog det gästande laget en en stabil 0-2-seger. Radiosportens referent Helena Forsgren utser formen i lagens EM-spelare.  

Hilda Carlén i Piteåmålet kan inte klandras för de två insläppta målen då hemmalaget blev helt överspelade. Hon hade mycket att stå i ikväll och spelade stabilt i stort sett hela matchen, men missbedömde en hörna där bollen gled genom händerna och det blev riktigt farligt.

Josefin Johansson kämpade hårt på mittfältet och tog många löpningar både hemåt och i djupled. Riktigt stark i straffområdet också där hon sånär lyckade nicka in en boll i första halvlek men den gick strax över ribban.

Emma Berglund bildade mycket stabilt mittbackspar ihop med Amanda Ilestedt. Såg säker ut både med fötterna och i nickdueller.

Hanna Folkesson var trygg med bollen på mittfältet och satte också igång en del fina anfall från Rosengårds sida. Hade några fina djupledsbollar framåt och såg stabil ut även försvarsmässigt.

Lotta Schelin började på bänken och byttes in i den 67:e minuten. Låg också och högg en del offensivt och visade prov på sin snabbhet men fick inga direkta bollar att jobba på för egen del. Hon bjöd dock på riktigt fina framspelningar till Ella Masar både med klackning och en nickskarv som skapade farligheter framåt.


Bottenlaget Göteborg ställdes mot Limhamn Bunkeflo i 2-5-förlusten. P4 Väst referenten Tomas Bader utser EM-formen i laget. 

Pauline Hammarlund gjorde ett av lagets mål, men hade en tuff kväll och hade inte så mycket bollar att jobba med.

Elin Rubensson kämpade mot ett bra LB-mittfält. Under delar av matchen fick hon igång fint samspel med bland andra Hammarlund, men Göteborg har det riktigt jobbigt just nu och det syns på självförtroendet i hela laget.