Kristofferson i ledning efter första dagen i Höljes

2:14 min

Johan Kristoffersson visade direkt att den form han haft tidigare under säsongen fortfarande håller i sig.

- Efter första tävlingsdagen i Höljes var det värmländskt i topp. Johan Kristoffersson var mycket nöjd med de första kvalificeringsomgångarna. 

– Det har känt väldigt bra, jag hade lite svår startposition från första heatet när jag var lottad i fjärde spår vilket aldrig är enkelt. Det blev en tuff resa och jag var ute i gruset i kurva ett men sen därifrån så orkade jag fighta tillbaka och blev tvåa i heatet och sen vann jag totalt. Jag leder efter första dagen och det kan inte bli mycket bättre, berättar han. 

Kristoffersson tackar sitt team för framgångarna. 

– De har jobbat fram en otroligt bra bil och stort tack till Petter som har varit en fantastisk teamkompis. Vi jobbar otroligt bra tillsammans, säger han.

Men VM-deltävling på hemmaplan kan få konsekvenser. Inför första rundan berättar Kristoffersson att han kände sig övertaggad. 

– När man kommer ut och får ta starten i Höljes, solen står rakt upp och det är hur mycket folk som helst på läktaren vid världens bästa bana så är det lätt att ta i nästan lite för mycket men det räckte ju ändå tillslut, säger Kristoffersson. 

Inför den avslutande dagen imorgon så kan väderomslag bli en faktor att räkna med. Väderleksrapporterna vittnar om potentiella regnskurar över Höljes, nåt som inte verkar bekymra Kristoffersson. 

– Vi får se. Bara vi kommer till semifinal så är det likadant för allihop, säger han.