Stopp för laglig dragracing på Gamla flygfältet

3:12 min

I över tio år har Karlstad Racing annordnat tävlingar på Gamla flygfältet i samråd med Karlstad kommun och polisen. Men kommunen har nu dragit in deras tillstånd.

Anledningen är ett flertal klagomål på buller, men även att vägbanan är för sliten.

Anders Englund som är ordförande för Karlstad Racing menar på att det är förvisso bullrigt men det är bara under dagtid högst sex gånger per år. Anledningen att vägbanan är för sliten ger han inte mycket för då han påstår att den alltid har varit sliten.

– Den har varit sliten sen innan vi varit där, men den asfalten duger för oss.

Diskussioner om att tillstånd skall ges till racing på Gamla flygfältet har pågått  i många år. Englund tror att avslaget kommer just i år eftersom många bostäder har och kommer byggas i området.

– Jag tror också de glömt varför vi bildades från första början. KDR startades som en direkt följd av en dödsolycka i samband med illegal racing. Så i samtal med politiker och polis så kom vi fram till att vi skulle ha lagliga race för att få bukt på buskörningarna.

Anders Englund säger att hans upplevelse är att buskörningarna minskade kraftigt och han tror därför att buskörningarna kommer öka igen.

Några alternativa platser har föreningen inte hittat. Englund säger att det har rådfrågat kommunen men inte fått något gehör.