Svensktoppen 9/7-2017

Miriam Bryant får sin andra ettåring

1:59 min

Kolla in var Miriam Bryant landade på Svensktoppen när "Black car" firar ett år på listan. Hon kommenterar också framgången.

Den här veckan fyller ”Black car” ett år på listan och Miriam Bryant får därmed sin andra ettåring. Tidigare har hon fyllt år på listan med ”Ett sista glas”. Miriam tvingas att lämna listan från en hedersam andraplats med ”Black car” men finns kvar på tiondeplatsen med ”Rocket”. Sortin gör också att det den här veckan är fyra utmanare.

Magnus Carlson utmanar med ”Den långa vägen hem” och hans nästan-namne Magnus Carlsson är aktuell med ”Sommarnatt. Vi hör också ”Sol, vind och vatten” med Ted Gärdestad signerad Peter Nordahl liksom "Sankta Klara klocka" med Malena Ernman och Helen Sjöholm.

Nano fortsätter som etta med ”Hold on” och har nu legat etta i sjutton veckor – han kvalar därmed också in på nittondeplatsen över artister som legat etta längst. Övrigt att notera i toppstriden är att Magnus Carlson behåller tredjeplatsen med ”Eternal love”.

Motgångar däremot för Tomas Ledin, Sonja Aldén och The Boppers som förra veckan utmanade men som inte lyckades få tillräckliga poäng för en listplacering.

/Carolina Norén

Mer om veckans utmanare

Magnus Carlson
– I våras släppte Magnus från Weeping Willows sin soloskiva ”Den långa vägen hem”. Den här veckan testar vi titelspåret som utmanare.

Peter Nordahl – Kompositören och dirigenten har släppt ett album med nya arrangemang av Ted Gärdestads klassiska låtar. På skivan ingår till exempel ”Sol, vind och vatten”

Magnus Carlsson – Magnus har en bakgrund i grupper som Alcazar och Barbados och vi har också sett honom i flera Melodifestivaler. Nu handlar det om sommarmusik i ”Sommarnatt”.

Malena Ernman & Helen Sjöholm – En av Sveriges två mäktigaste sångröster förenas i ”Sankta Klara llocka”. En låt skriven av Fredrik Kempe och Mauro Scocco och som handlar om de utsatta i samhället som söker sig till Klara kyrka i Stockholm.

Vill du höra av dig till programmet?

Här finns vår mailadress!
Här hittar du Svensktoppen på Facebook!

Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.