RALLY

Fartfylld motorfest på SM-veckan

1:25 min

Det var plattan i mattan under torsdagen. Då drog SM-veckans mer högoktaniga inslag igång på Himlabackens motorbana i Borås.

Fartglada amatörer och trimmade fartess förenades i sin kärlek till högljudda motorer och hästkrafter när motordelen av SM-veckan inleddes under torsdagen.

Några tävlande var Kenneth och Christoffer Johansson, far och son från Od i Herrljunga. 

– Jag har alltid varit motorintresserad och fick en chans att köpa en bil och tog licens. Sen var det kört, säger Kenneth Johansson. 

Hur är han farsan?

– Han hävdar att man blir lugnare med åldern, men jag har inte en suck och jag är rätt många år yngre. Så jag skulle vilja påstå att jag anser att han är galen, säger Christoffer.

De är amatörer, men tävlar i samma klass som proffsåkare. Men motormännen från Od var hoppfulla inför torsdagens tävlande.

– Man har alltid en chans. I en sån här sprint så är räcker det med ett misstag, sen är man borta, säger Kenneth Johansson. 

Som att åka ut för ett stup

En som gick för guld under torsdagens tävling i rally fyrhjulsdrivet var Mattias Adielsson från Härryda. En av Sveriges snabbaste förare. 

– Jag brukar alltid vara ödmjuk, men jag har ett hårt ställt mål och det är guld. Jag har redan både brons och silver i den här kategorin, säger Mattias Adielsson.

Se när vår reporter åker med Mattias!

Då krävs det att det går fort. Och fort gick det när vår reporter Niclas Odengård följde med Mattias Adielsson med på en övningsrunda.

– Känslan när man åkte iväg var ungefär som jag tänker mig att det känns när man åker ut för ett stup. Och man känner att det här kommer gå åt skogen, skrattade en omskakad Niclas Odengård efteråt.