Efter mötet mellan Trump och Putin – ”det är bara en PR-show”

2:15 min

I går möttes för första gången de båda presidenterna Trump och Putin. De kom inte överens om några stora omvälvande saker men samtalen verkar ha lagt grunden för fortsatta kontakter mellan USA och Ryssland. Vår utsände har pejlat reaktionen bland människor i staden Orenburg strax söder om Uralbergen.

Jekaterina som är designer är glad över mötet i går och hoppas på en positiv fortsättning av kontakterna mellan USA och Ryssland, utan fiendskap och krig, säger hon. Men bland de människor som jag pratar med här i ett köpområde i utkanten av Orenburg så är det ganska få som resonerar som Jekaterina; det vanligaste svaret jag får är, jag vet inte.

– Jag vet inte vad jag ska svara, jag har inte sett någonting om mötet, ärligt talat är jag inte intresserad av politik, säger Jevgenij.

Från flera andra får jag höra att "vi har inte tid att följa med vad som händer", livet i Ryssland är hårt och för de flesta handlar det mest bara om att se om sitt eget hus. Klart är att det är få som har ägnat fredagskvällen åt att följa mötet mellan presidenterna. Och bland dem som svarar är många traditionellt cyniska.

– Ingenting kommer att förändras på grund av det där mötet, det var bara en PR-show, säger Farchat som studerar till agronom. Men det kommer i varje fall inte att bli sämre, säger han.

Och det är ingen som menar att det är fel av Putin att träffa Trump. Men trots att Trump åtminstone tidigare gavs en positiv framtoning i ryska media så verkar inte folk vara så där direkt överentusiaska inför honom.

– Jag är helt likgiltig inför Trump, varken för eller emot, säger Sergej som arbetar i byggbranschen.

Småföretagaren Jurij har en något mer positiv inställning...

– Trump är en helt normal affärsmän men han är utsatt för förföljelse och de i hans omgivning kommer inte ge honom chansen att förbättra förbindelserna med Ryssland, trorJurij. Men det skulle vara bra om jag har fel, säger han.