800 nya jobb inom turismen i Höga kusten

1:19 min

Nu permanentas samarbetet mellan de fyra Ångermanlandskommunerna i Höga Kusten destinationsutveckling. Målet är 800 nya jobb fram till 2025.

Det spelar inte så stor roll var i Ångermanland utvecklingen blir som störst men förhoppningen är att det ska hända saker i alla kommuner och vara en positiv utveckling överallt, säger Gudrun Sjödin som är ordförande i Höga Kusten Destinationsutveckling. En utveckling någonstans i Höga kusten är bra för oss alla.

– Vi är Höga kusten, om vi ska nå framgångar så måste vi vara tillsammans. Om vi ska kunna ha de stora arrangemangen så behöver vi alla bäddar som finns i hela området.

Vi är Höga kusten, om vi ska nå framgångar så måste vi vara tillsammans.

De fyra kommunerna i Ångermanland har samarbetat om besöksnäringsfrågor i tre år och nu permanentas samarbetet. Genom beslutet skickar kommunerna en viktig signal om turismens betydelse för regionen. Målet är att fördubbla omsättningen till 2025 vilket i sin tur ska leda till 800 nya arbetstillfällen till samma år.

Om vi ska ha kunna ha de stora arrangemangen så behöver vi alla bäddar som finns i hela området.

En del har haft betänkligheter om att Sollefteå ska vara med eftersom den kommunen oftast inte räknas till Höga Kusten. Men Gudrun Sjödin säger att det finns ett mycket enkelt svar på det:

– Höga kusten gick ju en bit ovanför Junsele. Alla våra kommuner,  Sollefteå, Kramfors, Örnsköldsvik och Härnösand har bildats under perioden när Höga kusten bildades, så vi är Höga kusten tillsammans.

P4 sänder från Skulebergets topp 11.20 och 15.20 från Storsjö trädgårdscamping i Skog.