Nytt videomaterial: Trump möter nyckelpersoner

1:48 min

En video som CNN har fått tag på visar USA:s president Donald Trump umgås med ryssar som är knutna till den e-postkommunikation och möte med en rysk advokat som Trump Junior är inblandad i.

Vita Huset är i kris efter den senaste tidens avslöjanden om Trump Juniors Rysslands-kontakter.

– De är de rikaste och mäktigaste männen i Ryssland, hörs Donald Trump säga i videon som CNN publicerade i går och som är från en middag i samband med skönhetstävlingen Miss USA i Las Vegas 2013.

Männen som Donald Trump pratar om, och också ses umgås med, är en rysk miljardär och hans son som är popstjärna samt sonens PR-person Rob Goldstone. Goldstone var den som förra året via mejl kontaktade Donald Trumps son och erbjöd information som skulle kunna skada demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton. Enligt mejlet, som Trump Junior själv har lagt ut på Twitter, så var det den ryska regeringen som låg bakom informationen som skulle fås vid ett möte med en rysk advokat som omnämns som en av den ryska regeringens jurister.

Just nu utreds på flera olika håll om Ryssland på något sätt var inblandat i det amerikanska presidentvalet, och vilket eventuellt samröre Trumps valkampanj hade med Ryssland. Trump Juniors möte med den ryska advokaten under valkampanjen och mejlkonversationen som föregick mötet har gjort att Vita Huset är i kris, många republikaner är mycket kritiska till hur Trump-familjen har skött informationen runt mötet. Medan presidenten själv kallar det den största häxjakten i politikens historia.

I en intervju med Christian Broadcasting Network i går så sa presidenten att med tanke på att han vill satsa på militären och att öka USA:s energiproduktion så hade Putin föredragit att Hillary Clinton blivit president, men att ingen pratar om det.

– Han skulle vilja ha Hillary, som vill ha vindkraftverk, sa president Donald Trump, som samtidigt säger att han och Putin kom väldigt bra överens.