Anmälningsrekord för Karlskrona Swimrun

1:57 min

När tävlingen i augusti anordnas för tredje gången är det med fler antal anmälda lag än tidigare.

12 km löpning och ca 1,8 km simning uppdelat i olika etapper är vad som väntar de tävlande, som i år alltså är fler än någonsin. Tävlingsledare Johan Fries är nöjd. 

– Det känns jätteroligt. Konkurrensen ökar ju från år till år i och med att tävlingsformen blir mer och mer populär.

Bättre på marknadsföring
127 lag är i skrivande stund anmälda och Johan Fries tror att den ökande siffran handlar om en kombination av marknadsföring och att tävlingen nu är etablerad.

– Det är nog en kombination av flera saker. Vi blir också duktigare på att marknadsföra och använda sociala medier och saluföra de förändringar vi åtgärdar från ett år till ett annat.

Är konceptet satt nu?

– Det tror jag nog. När vi från början satt och skissade på tävlingen så hade vi en vilja att kunna erbjuda en tävling både för den som är en lite mer etablerad swimrun-tävlare men också för de som vill prova på. Där känner vi att vi nu kan erbjuda både och, säger tävlingsledare Johan Fries. 

Krav på våtdräkt
Under Kustjagaren i år kollapsade en deltagare i det kalla vattnet och fick dras upp, något som gjort att Karlskrona Swimrun nu sett över sina säkerhetskrav. 

– Är det över 16 grader i vattnet kan man i stort sätt uppträda hur som. Är det under 16 grader har vi krav på våtdräkt och också att man har en lina mellan sig. Är det under 12 grader så ställer vi tävlingen, säger Johan Fries, tävlingsledare. 

Tävlingen äger rum den 12:e augusti.