Gefle IF spelar sin första match efter sommaruppehållet

1:10 min

Efter fotbollens sommaruppehåll drar nu Superettan igång igen och i eftermiddag spelar Gefle Ifs herrlag mot Varbergs BoIS.

Under uppehållet har flera förändringar skett i Gefle IFs spelartrupp. Först såldes Johan Oremo till Halmstads BK och strax därefter skadade sig Deniz Hummet. Men förstärkning har även kommit i form av inlånade Malmö FF-spelaren Anton Kralj.

Gefle Ifs tränare Poya Asbaghi ser framemot att spela tävlingsmatcher igen.

– Det är klart att det ska bli kul att sätta igång med tävlingsmatcher igen. Vi har spelat träningsmatcher under uppehållet men det är inte riktigt samma sak som att spela Superettan-matcher, säger han.

Hur har ni tagit tillvara på uppehållet?

– Vi har lagt mycket fokus på försvar och anfallsspel. Vi har också varit på ett läger i Dalarna där vi har haft tid att lära känna andra delar av varandra. Personerna, inte bara fotbollsspelarna, så det har varit ett bra uppehåll på det sättet.

Hur påverkas dagens match av uppehållets förändringar i truppen?

– Jag skulle inte vilja säga att det är ett orosmoln. Mer att jag är full av förväntan att se vad vi kan hitta på utan de spelarna. Vi har fortfarande bra fotbollsspelare som vi ska kunna använda oss utav. När en dörr stängs så öppnas en annan. Jag tror att dem yngre förmågorna som får chansen, tar den nu och fyller kostymen. Det blir en tuff utmaning men jag går alltid in med inställningen att oavsett så finns det chans att plocka hem både tre eller en poäng, säger Poya Asbaghi.

Avspark i Varberg sker kl. 16:00.