Tredjeplats för Karlstad i Formula student

1:02 min

Clear river racing från Karlstads universitet kom i helgen på en tredjeplats i världens största Formula student tävling på Silverstone i England.

Det blev en succé för Clear river racing när de för det tionde året deltog i Formula student på Silverstone. Laget hamnade på en tredjeplats totalt, vilket är bäst i Norden.

– I de flesta grenar så har vi det bästa resultatet vi någonsin presterat, säger Göran Karlsson, huvudansvarig för projektet på Karlstads universitet.

Placeringen är den bästa som laget fått i Formula student. Och Göran Karlsson, som varit med ända från starten av projektet för tio år sedan, säger att det här blev hans sista tävling inom Formula student.

– Jag är otroligt glad över att ha fått den här chansen och få köra det här projektet i tio år, men nu är det slut. Projektet kommer att fortsätta, men jag känner att jag har gjort det jag kan. Så jag lämnar över detta till någon annan.

Någon ersättare är ännu inte klar. Men Göran Karlsson säger att det finns bra aspiranter till att ta över, och att projektet kommer att fortsätta som det gör nu.