”Laguttagningen har tagit väldigt lång tid”

2:08 min

Startelvan kommer inte att vara sig lik när Sverige mot Italien definitivt ska säkra en kvartsfinalplats i fotbolls-EM.

– Någon förändring kommer det absolut att bli, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Till matchen mot Ryssland gjorde Pia Sundhage och de andra ledarna två förändringar jämfört med den startelva som ställdes mot Tyskland i premiären.

När Sverige spelar den sista gruppspelsmatchen mot Italien i morgon kan nya spelare komma att få chansen. Under dagens presskonferens avslöjade hon att hon opererat med tre olika startelvor.

– Jag ska erkänna att det finns lite tankar kring en kvartsfinal också. Den här balansgången kring om vi ska spara spelare och vilka spelare som passar ihop har gjort att laguttagningen tagit väldigt lång tid, säger Sundhage.

Blir det många förändringar?

– Inte jättemånga, men någon förändring kommer det absolut att bli, säger Sundhage.

I kväll spelas den sista omgången i grupp A där flera lag fortfarande har chansen att ta sig vidare till kvartsfinal och ett möte med Sverige. Men att resultatet i den gruppen skulle ha någon påverkan för hur de blågula spelar mot Italien vill inte Sundhage påstå.

– Jag kommer tänka fotboll och vinst. Sen har vi koll på om vi skulle behöva göra ett mål till för att bli gruppetta eller något annat scenario.

– Vi är så fokuserade på den här matchen som kommer och vi vill vinna gruppen. Som det ser ut nu i tabellen ser det snyggt ut och så vill vi att det förblir.

Trots att Sverige fått en strålande inledning på EM med ett oavgjort resultat mot storfavoriten Tyskland och en 2-0-seger mot Ryssland kan matchen mot Italien bli lagets sista i turneringen.

Vid ett skräckscenario där Sverige åker på en förlust mot Italien samtidigt som Ryssland vinner mot Tyskland finns risken att Sverige slutar på en tredjeplats. I så fall är Pia Sundhages tid som förbundskapten över, men det är inget som finns i hennes tankar.

– Nej, det tillåter jag mig inte.