Åker från Lund till Ramsele för att vara med i hockeyskolan

3:30 min

För 23:e året i rad pågår hockeyskolan i Ramsele. 115 barn och ungdomar från Lund i söder till Luleå i norr, finns i Ramsele under en hel hockeyvecka.

Hockeyskolan i Rafnahallen i Ramsele har alltså en lång tradition att bära på. Många familjer återkommer år efter år. P4 Västernorrland träffade familjen Höiby från Lund som är i Ramsele för femte året i rad. Oskar 13 år och Emil 10 år, går båda i hockeyskolan.

– Vi trivs jättebra häruppe och åker gärna drygt 100 mil enkel resa för att vara med, säger mamma Cecilia.

Det rör sig om en verklig hockeyfamilj där alla på någon vis är engagerade i hockeyverksamheten hemma i Lund.

Hockeyskolans elever är i åldrarna 9-15 år. Träningen sköts av erfarna ledare och inne i ishallen träffade vi trion Philip Lidh från Ulrichehamn, Alex Näslund från Modo och Andreas Nilsson från KB 65.

– Jag åker hit främst för att få nya kompisar och för att det är en bra hockeyskola, säger Philip Lidh.

– För mig är det tredje eller fjärde gången, säger Alex Näslund. Det är kunniga ledare på isen och när det gäller fysträningen.

Andreas Nilsson är 15 år och hoppas på att nå högt i sin karriär:

– Det bästa med hockeyskolan är att få komma igång med isträningen så här tidigt. Då är man väl förberedd när laget drar igång om ett tag.

Att deltaga i en hockeyskola kostar förstås en hel del pengar. Familjen Höiby från Lund betalar ungefär 8.000 kronor för att få med de båda sönerna till skolan i Ramsele.

– Vi avsätter pengar varje månad för att kunna finansiera pojkarnas hockeyspelande, säger mamma Cecilia.