De interna striderna i Vita Huset förvärras

2:04 min

President Trumps nytillträdde kommunikationschef Anthony Scaramucci har nu allvarligt förvärrat de interna striderna i Vita huset genom att öppet anklaga Vita husets stabschef för att skvallra och motarbeta presidenten.

– Ett av de stora problemen som jag upptäckt är att äldre medarbetare läcker och ber de yngre att läcka. Jag är väldigt glad att rapportera direkt till presidenten så att jag medicinskt kan avskärma kommunikationsteamet från den här typen av nonsens, sa Vita Husets nytillträdde kommunikationschef Anthony Scaramucci när han intervjuades av Fox-News framför Vita Huset.

Han har lovat att ta i med hårdhandskarna mot att arbetsplatsen är dysfunktionell läcker som ett såll. Och redan nu har den tidigare bankmannen och investeringsexperten kommit i konflikt med presidentens stabschef Reince Preibus.

– Donald hade lovat mig ett jobb i Vita Huset för länge sedan och jag har sålt av massor av mina tillgångar men Preibus har använt olagliga metoder för att hämta uppgifter om mina affärer och motarbeta mig och det är han som läcker, han är en fucking paranoid schizofren skitstövel, säger Scaramucci till tidningen New Yorkers korrespondent Ryan Lizza.

Från Vita huset vill man tona ner problemen:

– Presidenten gillar att folk med olika åsikter tävlar med varandra, säger pressekreteraren Sarah Huckabee Sanders.

Men huvudanledningen till de många läckorna är det som många beskriver som kaos och inbördeskrig i den västra flygeln.

Det är inte bara justitieminister Jeff Sessions som funderar över sin framtid, även säkerhetsrådgivaren H.R. McMaster och utrikesminister Rex Tillerson antyder att de börjat tröttna på oredan och att Donald Trump gång på gång ändrar viktiga beslut utan att de ansvariga ministrarna blir tillfrågade.