Hässleholm

Café med värme, kärlek och Tabbouleh

6:33 min

Deras café i Hässleholm är döpt efter mamma Naomi. Hon introducerade bröderna Hamzeh och Ali till mellanösterns matkärlek.

– Vi är en enda stor familj här. Vi hjälps åt med allt. Det är väldigt viktigt när man är egenföretagare.

Hamzeh Hassoun är egentligen student på heltid. Han pluggar till ingenjör med inriktning på järnvägsteknik. Gemensamt kläckte familjen idén att starta eget, men det var lättare att starta en restaurang än något inom järnvägar.

– Det har kommit jättemycket folk till Sverige och det är många som är arbetslösa. I sina hemländer är de grymma på det de gör. Många har drivit stora restauranger, men har svårt att etablera sig här. Så vi tog chansen.

I källaren bakar Zacharias irakiskt bröd och i köket gör kocken Wail olika rätter från mellanöstern.

En av familjens paradrätter är den traditionella salladen Tabbouleh som bland annat innehåller bladpersilja, citron, bulgur och tomat.

I ljudklippet får du lära dig hur du gör den!

(På bild: Hamzeh Hassoun och pappa Hussein, kocken Wail och bagaren Zacharias.)