Deltagarrekord i Gurlitta Sunnerace

0:57 min

Solen sken över ett rally med historiska anor. Sunneracet har de senaste åren också inneburit en klättring upp för klätten. En klättring som nog lockar nya deltagare.

Gurlitta Sunnerace, från början två olika race som har slagits samman. Utöver Sunneracets traditionella specialprov inne på industriområdet i Sunne körs nu även två specialsträckor upp för Tossebergsklätten. 

– Det är en bra lutning samtidigt som du har några skarpa hårnålar där uppe, säger Gunilla Hilmersson ordförande för MK Ratten. 

– Ett tag funderade vi på att köra rallyt även nedför, men vi lät bli, säger Gunilla Hilmersson och skrattar. 

På 80-talet kördes det bland annat Camaro-cup och rally upp för Tosseberget. En tradition som MK Ratten vill återföra efter att vägen upp för backen under många år varit i för dåligt skick för att köras upp för. I år är tredje året som sträckan finns med i Sunnerace och intresset för tävlingen har ökat med nästan dubbelt så många startande. 

– Tidigare har vi haft kring 25 startande men i år hade vi 45 anmälda på förhand. Sen kom det några idag och anmälde sig i sista stund. Det är så klart kul, säger Gunilla Hilmersson.