Skrällen – Danmark slog ut storfavoriten

Danmark är klart för EM-semifinal efter en jätteskräll. Ett sent avgörande gav 2–1 mot den regerande mästaren Tyskland som därmed är utslaget ut mästerskapet.

Danskorna hade flera bud på ett ledningsmål i den andra halvleken när avgörandet kom med sju minuter kvar av ordinarie tid. Ett perfekt inlägg från höger nådde Theresa Nielsen som utan att hoppa kunde möta bollen med huvudet och nicka in segermålet 2–1.

Därmed är Tyskland, EM-guldmedaljörer de sex senaste gångerna, utslaget är mästerskapet redan i kvartsfinal. 

För Danmark, som besegrade Tyskland i ett mästerskap för första gången sen 1993, väntar segraren mellan Österrike och Spanien i semifinal.

Tyskland fick annars en drömstart och tog ledningen redan efter tre minuter genom Isabel Kerschowski som vek in från vänster och drog till strax utanför straffområdet. Trots att den danska målvakten fick handen på bollen lyckades hon inte mota skottet som gick in strax under ribban.

Den tyska ledningen stod sig hela den första halvleken men bara minuter efter paus kom en dansk kvittering. Stine Larsen hittade fram till Nadia Nadim som nådde högst och nickade in 1–1 i den 49:e minuten.

Danmark skapade stort tryck offensivt i den andra halvleken. Pernille Harder var ytterst nära att springa igenom det tyska försvaret och kort senare hade man också ett skott i ribban.

Men den danska pressen gav utdelning till slut och fullbordade ett tyskt fiasko.