S-politiker lämnar uppdrag efter misstankar om valfusk - gömde SD:s valsedlar

0:59 min

En socialdemokratisk fritidspolitiker i västra Blekinge har polisanmälts och lämnar sitt uppdrag som ersättare i en kommunal nämnd sedan det kommit fram uppgifter om att politikern ska ha gömt valsedlar för SD i det förra kyrkovalet.

Den här artikeln publicerades i juli 2017. 

Det är sedan den unga fritidspolitikern skrivit på sitt twitterkonto "Min mamma och jag gömde Sverigedemokraternas valsedlar under Socialdemokraternas. Det var ju ingen direkt som höll koll på valsedlarna" som politikern har hamnat i blåsväder.

Ersättare i nämnd
Politikern har blivit polisanmäld för valfusk och har efter det lämnat sitt uppdrag som ersättare för Socialdemokraterna i en nämnd i en kommun i västra Blekinge, säger politikern till P4 Blekinge.

Politikern har också avsagt sig medlemskap i de s-föreningar där politikern har varit medlem.

– Jag har inte gömt valsedlar utan intentionen var att på Twitter beskriva ett scenario som visar hur lätt det är att gömma valsedlar, säger politikern. 

Kan ge fängelse
Att plocka undan valsedlar är ett brott som kallas otillbörligt verkande vid röstning. Den som gjort sig skyldig till det kan dömas till böter eller upp till sex månaders fängelse.