Kall

Fördubblat besöksantal på Västgård Game Fair

0:32 min

"Över förväntan!" Så beskriver arrangörerna andra upplagan av Västgård Game Fair i Kall. Det blev så pass bra att kostymen börjar kännas trång.

- Att vi skulle öka var ingen överraskning, men att vi skulle öka så mycket, det var en överraskning, det säger Egon Wikström, vd för Västgård Game Fair.

Han är trött. Trött och nöjd. Nästan dubbelt så många besökare jämfört med förra året och 120 procent fler utställare. Trots nervositeten inför att ta över från Fäviken förra sommaren.

- Det här känns otroligt skönt för alla inblandade, hela bygden ställer ju upp för oss, säger Egon Wikström.

Västgård Game Fair hålls samtidigt som både Storsjösyran och inte minst Jämtland Game Fair på Frösön. Men att det skulle innebära något negativt tror inte Egon Wikström.

- Jag ser det som en reseanledning till Jämtland. Yran har sina besökare och vi har våra och så reser man emellan. Och vi fyller upp hotellen i Åre med våra besökare så det är ingen fara för hotellkapaciteten i Östersund. En annan fördel är att vi får en mer blandad publik på vår mässa.

Men en fördubbling av antalet besökare och en större mässa innebär också ett högre tryck på organisationen kring Västgård Game Fair.

- Vi har konstaterat att vi har gått från noll till en mässa som är ganska stor och det kräver en helt annan organisation. Vi måste se över den till nästa år, så att inte vi som jobbar med den jobbar ihjäl oss på en helg, säger han.