Nederländerna mot historisk final: ”Pressen har inte ökat”

5:00 min

I kväll kan Nederländerna nå nationens första EM-final på damsidan. Men då krävs först seger i semifinalen mot England.

– Pressen har inte ökat utan snarare vårt självförtroende, säger Nederländernas förbundskapten Sarina Wiegman på presskonferensen.

Värdnationen Nederländerna är framme i semifinal i EM och kan i kväll säkra en historisk första finalplats på damsidan. Men någon ökad press på laget känner inte förbundskaptenen Sarina Wiegman av.

– Jag känner mest av en tydlig tro på oss. Pressen har inte ökat utan snarare vårt självförtroende, säger hon på presskonferensen.

Nederländerna vann sin grupp och slog sedan ut Sverige med 2–0 i kvartsfinalen. I semifinal väntar England och mästerskapets skyttedrottning Jodie Taylor.

– En utmaning men det är likadant hela tiden. Vi måste vara organiserade och vara rätt positionerade. Sen måste vi se till att behålla bollen inom laget så att vi kan spela det spel som vi vill, säger Wiegman. 

I England saknas skadade förstemålvakten Karen Bardsley samt mittfältaren Jill Scott som är avstängd. Men trots avbräcken är förbundskapten Mark Sampson självsäker. 

– Vi är stolta över det här laget som vi har. Spelarna som inte spelat så mycket hittills har utvecklats under lägret och under EM så oavsett vem som kommer in eller vilket lag vi väljer att spela så vet alla vad som behöver göras, säger han.