Här är finalisterna i P4 Nästa 2017

Nu är de åtta finalisterna i musiktävlingen P4 Nästa utsedda och de utgör en bred musikalisk blandning. Allt från röststark gospelpop, rungande rock och storstadspräglad elektronika till rootsig country och mjuk världspop. Den 26 augusti tävlar artisterna live i Linköping och i direktsändning i P4.

Den låt som vinner P4 Nästa spelas sedan regelbundet en period i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen också en utmanarchans till Svensktoppen.

Finalisterna i P4 Nästa 2017 är:

Juryn som valde ut de åtta finalisterna bestod av P4:s musikredaktörer Kerstin Behrendtz, Germund Stenhag och Rita Jernqvist, finalproducenten Anders Olsson, Svensktoppens programledare Carolina Norén och juryordförande Maths Broborg.

Final 26 augusti i Linköping

Finalen av P4 Nästa 2017 avgörs dels av publikens röster via sms, dels av den jury som är på plats och röstar under direktsändningen. Röster och jurypoäng omvandlas i nya poäng utifrån inbördes placering och vägs samman till ett gemensamt resultat. Publiken och juryn har lika många omvandlade poäng att fördela.

Den 26 augusti tävlar de åtta finalisterna live i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress under Linköpings stadsfest och i direktsändning i P4 innan vinnaren av P4 Nästa 2017 utses.

Så fungerar röstningen

Om du vill sms-rösta i P4 Nästa är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang/röstningsomgång. Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och -prefix när du röstade. Notera att det inte ska vara något mellanslag i prefixet p4nästa.

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som t ex WyWallet som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet. Din röst räknas även om du inte får något svarsmeddelande.

Bonusmöjlighet - Melodifestivalen

I samband med årets riksfinal av P4 Nästa kommer också en av de åtta finalisterna erbjudas en bonusmöjlighet att i egenskap av artist medverka under 2018 års Melodifestival. Valet görs av finaljuryn och är en separat bedömning som ligger utanför den sammanvägda publik- och juryröstning som leder fram till årets vinnare av P4 Nästa. Bonusmöjligheten är inte direkt knuten till vinnaren av P4 Nästa - men kan sammanfalla om den samlade röstningen och den separata jurybedömningen når samma resultat.