Överklinten

Discgolfbanan lockar besökare från hela världen

1:46 min

Robin Marksén, ordförande i Wasteland discgolf i Överklinten, berättar att de haft besökare från flera olika länder som är sugna på att prova deras discgolfbana.

Discgolf kommer ursprungligen från USA, och sporten har lånat många uttryck från golfen. Sporten bygger också på samma principer som golf, fast istället för att med klubba slå en boll mot ett mål kastar man en disc – eller frisbee som det kanske mest är känt som.

– Mycket är precis som i bangolf. Man har ett ställe där man kastar ifrån och sedan har man ett hål, i discgolf är det en korg. På så få kast som möjligt ska man få discen att landa i korgen, berättar Robin Marksén.

Anledningen till att det heter discgolf är att ett företag har på patent på ordet frisbee, så när sporten började spelas mer frekvent var man tvungen att namnge det till något annat.

Inom discgolf är det vanligt att folk åker utomlands för att testa banor. I Överklinten har de haft många besökare från andra länder som velat prova på deras bana, bland annat från Norge, Storbritannien och Finland.

– Förra sommaren hade jag ett besök från ett par i Kanada, berättar Robin Marksén.