SSU Värmland: Ha kvar arbetsförmedlingen på landsbygden

1:28 min

Att arbetsförmedlingen blir en hjärtefråga även på nationell nivå kommer SSU Värmland att kämpa för på SSU:s kongress som drar igång imorgon.

Värmlands distriktsordförande, Alexander Paulsson kommer att vara en av de från Värmland som under kongressen arbetar för att kampen om arbetsförmedlingen ska bli nationell i SSU.

Paulsson menar att det är oumbärligt att arbetsförmedlingen blir kvar på landsbygden:

 – Arbetsförmedlingen är viktigt för oss ungdomar som bor här på landet, för att vi ska kunna bo kvar i framtiden. För det handlar ju om att få ett jobb. Det kanske är den enskilt viktigaste förutsättningen för att kunna bo kvar i Värmland och allt kan inte flytta till var sig Karlstad eller Stockholm. 

Alexander Paulsson tror inte att man är för sent ute i och med att flera lokalkontor redan lagts ned på landsbygden. 

– Är det något vi kan göra nu så är det just att stoppa de här nedläggningarna. Jag tror att nu är vår chans att verkligen påverka och förändra i den här frågan.

Hur viktig kommer den är frågan att vara för landsbygdens unga och för de i städerna för att få ett jobb?

– Det man kan märka är att idag handlar allt om kontakter för att man ska få ett bra arbete men det är inte alla som har det i Sverige. Det är viktigt att ha en myndighet att vända sig till för att kunna få det första jobbet.

– Arbetsförmedlingen spelar en jättestor roll både nu och i framtiden oavsett var man bor men det slår mest mot oss på landet om man lägger ned verksamheten, menar Alexander Paulsson.

Att ha kvar arbetsförmedlingen på landsbygden är SSU Värmlands huvudfråga på kongressen, och Alexander Paulsson hoppas att det finns stora chanser på att frågan kommer att drivas av hela SSU. 

– Vi kommer att driva frågan stenhårt i förhandlingarna så förväntningar är goda, säger Alexander Paulsson, distriktsordförande för SSU Värmland.