TÖREBODA

Niclas väntar fortfarande på sjukpenning

3:14 min

Trots att en överläkare intygar att Niclas Ek i Töreboda inte är lämpad att arbeta, blev det i veckan ett nytt bakslag i hans kamp för att få sjukpenning.

I flera års tid har före detta it-teknikern, Niclas Ek, haft sjukpenning i efterdyningarna av en stor blodpropp som gett honom kroniska smärtor och tvingar honom till tung medicinering.

Men sedan i våras har han ingen sjukpenning längre då Försäkringskassan anser att han är arbetsför, vilket P4 Skaraborg tidigare rapporterat om. Än är inte det definitiva beslutet fattat, och Ek hade nu stora förhoppningar på ett läkarintyg han skickat in till myndigheten. Där skriver en överläkare att "patienten ur medicinsk synpunkt inte bedöms kunna stå till arbetsmarknadens förfogande".

Men på tisdagen fick han ändå negativt besked från Försäkringskassans handläggare via telefon.

– Då säger hon att det förtydligandet inte tillförde någonting. Dom vill att min läkare ska gradera vad jag kan göra när jag halvligger i stolen med den här extrema värken, fullpumpad med mediciner. Vad jag kan göra med armarna typ, säger Niclas Ek.

– Så frågade hon mig rent ut: Vill du att jag ska skriva ett avslag på en gång, eller vill du att jag ska skriva ett kommuniceringsbrev?

Han valde det senare, och har nu fram till den 23 augusti på sig att komma in med något mer som bevisar att han inte kan arbeta.