Lyssna och ladda ner mellan 15 september - 29 november 2017.

Hans Moseson läser Fiskarmännen av Chigozie Obioma.

Hans Mosesson läser Fiskarmännen, en bok om fyra bröder som trotsar föräldrarnas förbud och fiskar i den smutsiga floden.

Det är förbjudet för pojkarna att hålla till nere vid floden, där är smutsigt och farligt, men ändå lockas de fyra bröderna till att bli fiskare. På denna förbjudna plats träffar de galningen Abulu som kan se in i framtiden och som förutspår att en dem snart kommer att dödas, och därefter blir inget sig likt i deras liv.

Chigzozie Obioma tillhör den nya författargenerationen i Nigeria som ytterst levande kan beskriva hur ett modernt 90-tal lever sida vid sida med gammal vidskepelse och andetro. I Fiskarmännen råder en obrottslig lojalitet mellan de fyra bröderna, och när den börjar vackla händer fruktansvärda saker.  Trots detta är tonen i romanen ljus och full av framtidstro.

Hans Mosesson som startade sin skådespelarkarriär i Nationalteatern på 70-talet och som under 13 års tid var Ica-Stig med hela svenska folket, visar här sin mångsidighet i sin uppläsning av Obiomas debutroman.