Hagfors kommun söker peniskonstnär

3:08 min

Parkenheten i Hagfors hittade en träpenis uppskruvad i ett träd i Blinkenbergsparken. Nu söker kommunen efter konstnären.

– Den är ungefär en meter lång och väldigt fint snidad så den som har gjort den har verkligen lagt ned tid på den. Vi vet ju inte varför den har stått där, men vi antar att det är någon form av konstnärlig utsmyckning som någon har prytt parken med, säger Nathalie Andersson, Avdelningssamordnare samhällsbyggnadsavdelningen i Hagfors.

Det är inte första gången som ni hittat träpenisar i parkerna?

– Det är inte väldigt vanligt, men det händer att våra medarbetare hittar penisar som är uppsatta i träden. Det är inte alla gånger man ser dem, men när löven faller av kan man hitta både ett och annat i trätopparna, berättar Nathalie Andersson. 

Träpenisen är den största man hittat hittills i Hagfors och det har totalt blivit ett tiotal under åren som parkarbetarna fått plocka ned.

– Vi vet ju inte om det är någon som äger den som saknar den eller fått den stulen, men det kanske kommer fram nu vems den är. Just nu finns den i tryggt förvar hos oss på kommunkontoret i Hagfors så får vi se om någon kommer och vill få den tillbaka. Vi skulle gärna vilja träffa konstnären, säger Nathalie Andersson.