Linköping håller hårt i förstaplatsen – vann mot Göteborg

0:33 min

I går skickade tabelltvåan FC Rosengård en passning till tabellettan Linköping efter vinsten i Malmö-derbyt – som i dag svarade med att vinna borta mot Göteborg.

Linköpings FC leder tabellen bara två poäng före Rosengård. Göteborg däremot har bara tre poäng ner till Örebro som innehar jumboplatsen.

Tabellettans mittfältare Lina Hurtig stod i centrum i dagens match – som spelade fram ett mål och gjorde ett. Men mittfältaren var allt annat än nöjd efter slutsignalen. 

– Jag är nöjd med tre poäng men inte mer än så. Vi får inte till spelet alls, speciellt inte i andra halvlek, säger Hurtig. 

Det var tabellettan som började bäst – via öppet mål kunde Linköpings-anfallaren Kristine Minde ge bortalaget ledningen i den 15:e minuten.

– Hur välförtjänt som helst, säger Radiosportens referent Christian Olsson.

Linköping borde med sitt bollinnehav och kreativitet skapat fler klara målchanser – ett gott betyg till Göteborg som försvarade sig väl. 

Om första halvlek stod för fint spel stod andra halvleken för mer kamp och det var utjämnat mellan lagen. 

– Jag är nöjd med mycket av det vi åstadkom även fast vi inte fick poängen med oss, säger Beata Kollmats.  

Göteborg-spelaren Elin Rubensson hade möjlighet att kvittera för hemmalaget i den 77:e matchminuten men skottet gick direkt på Linköpings-målvakten Cajsa Andersson. 

Istället för ett kvitteringsmål skulle Lina Hurtig utöka för bortalaget. Matchen slutade med en 2-0-seger för Eskilstuna vilket innebär serieettan håller avståndet till jagande Rosengård.