GÖTENE

Kämpar åter igen för busskort

1:41 min

Föräldrar utanför Götene har fått besked om att barnen blir utan busskort. Det innebär att de måste ta sig fram längs landsvägar och korsa vägar som 44:an och gamla E20 på sin väg till skolan.

– Jag tycker att det är helt horribelt att barnen ska behöva gå längs tungt trafikerade vägar i mörker och riskera sitt liv varje gång de tar sig till och från skolan. Visst måste det finnas regler för skolskjuts men man kan inte bara titta på kilometerantal man måste titta på hur vägen och trafikförhållanden ser ut, säger Jessica van den Berg vars son som börjat högstadiet fått sitt busskort indraget.

Familjen har inte haft problem med busskorten tidigare och vet inte varför man nu fått avslag från kommunen.

– Det skulle jag bra gärna vilja veta, varför man plötsligt ifrågasätter och tycker att vägen är säker, säger Jessica van den Berg.

Det är inte bara Jessica van den Bergs son som nu inte fått något busskort. Flera andra familjer med barn på högstadiet har råkat ut för samma sak och måste gå eller cykla på vägarna utanför Götene.

För ett år sedan rapporterade P4 Skaraborg om att yngre barn fått sina busskort indragna. 

Jessica van den Berg berättar att man nu har startat en namninsamling, stämt träff med trafiksäkerhetsorganisationen NTF och olika politiker.

– Så vi försöker jobba på många plan för att vi ska få till förhoppningsvis ett beslut som kan stå, så vi inte behöver stå här varje år och strida för våra barn och deras rätt till en säker skolväg. 

P4 Skaraborg har sökt ansvarig politiker för en kommentar.