Fotboll

Vittsjö tog poäng av Rosengård

2:02 min

Vittsjö gav Linköping en hjälpande hand i guldstriden i damallsvenskan när laget hämtade upp 0-2 till 2-2 borta mot FC Rosengård.

 –

Slutet av matchenblev dramatiskt då Caroline Seger ansåg sig ha nickat in ett segermål för Rosengård, men bollen bedömdes inte ha passerat mållinjen.

– Det är konstigt att domaren dömer bort ett mål för oss idag, men vi gör en jättebra match, säger Rosengårds Anita Asante till Radiosporten.

Vid en trepoängare hade Rosengård tagit chansen att gå om ledande Linköping i samband med seriefinalen på Malmö IP kommande söndag. Men två tappade poäng innebär att Linköping är fyra poäng före Rosengård inför toppmötet.

– Det blir en spännande match. Men vi har vunnit mot dem två gånger och har självförtroende. Men vi måste göra en nu

Rosengård slarvade dock bort segern i Skånederbyt. Laget var helt överlägset i första halvlek och gick fram till 2-0 efter en språngnick av Hanna Folkesson och ett inläggsförsök som gick direkt i mål från Alexandra Riley.

Men Rosengård tappade spelet i andra halvlek. En reducering av Emmi Alanen och kvittering på straff i 74:e minuten genom Linda Sällström - Vittsjös två enda avslut på mål under matchen - grejade krysset.

Det blev dock ett kontroversiellt slut. I 83:e minuten var Caroline Seger nära ett vinstmål, men hennes nick ansågs inte ha gått i mål trots att den Vittsjöförsvarare som fick undan bollen stod bakom mållinjen. Seger protesterade våldsamt och fick i stället gult kort av domaren Sara Persson.

Rosengård fick sin sex matcher långa segersvit utan ett insläppt mål bruten.

Piteå besegrade Kristianstad på hemmaplan med 2-1 efter att ha vänt under den sista kvarten.