Kraftig brand i restaurang i Mariestad i natt

0:42 min

En restaurang i centrala Mariestad eldhärjades under natten mellan tisdag och onsdag och när Räddningstjänsten kom till platsen stod det lågor ut ur fönstren.

Larmet om branden i restaurangen på Österlånggatan kom strax före halv tre under natten. 

Det tog runt en timme innan den var under kontroll och totalt så var det tjugo brandmän från Mariestad, Skövde och Töreboda som bekämpade elden.

Det ligger lägenheter ovanför restaurangen, som blev kraftigt sot- och rökskadad, men det ska röra sig om kontor och ingen person har behövts evakueras eller kommit till skada.

Polisen misstänker att branden var anlagd efter att de har hittat saker på platsen som kan sättas samman med branden och som har tagits i beslag.

Polisen vill inte berätta exakt vad de har hittat med tanke på utredningen men presstalesmannen Christer Fuxborg säger till P4 Skaraborg att det ska skickas på en teknisk undersökning, för att på så sätt eventuellt kunna kopplas till en person.

Polisen vill ha hjälp av allmänheten när det gäller iakttagelser kring restaurangen som heter Carizma och ligger på Österlånggatan i Mariestad.

Har man sett något mellan midnatt fram till halv tre tiden under natten mellan tisdag och onsdagen så kan man kontakta polisen på 114 14.