Kultur

Kannibaler och blodpudding vid mat- och filmfestival

9:31 min

Choklad, blodpudding och Drive-in bio ska locka besökare till film- och foodfestivalen Hungry på ett flertal platser i länet under helgen.

Arrangören Ruben Heijloo bor i Revsund och tycker det är viktigt att det visas kultur även för dem som bor på landet. Helgens evenemang är i huvudsak en filmfestival med matinslag på flera orter i länet, förklarar Ruben.

När det ska visas en fransk skräckfilm om kannibaler så tänker Ruben bjuda på blodpudding till besökarna, själv är han vegan. 

Jag hörde att flera i publiken svimmat när de såg filmen i Göteborg.


Det är andra året som Ruben arrangerar film- och matfestivalen Hungry. Förra året fick de draghjälp av Gastronomy and Culture Week. I år står han på egna ben och det har varit en stor utmaning att arrangera en festival helt ensam, inte minst med att ragga sponsorer.

– Jag är en kille från Holland som pratar konstigt och har konstiga idéer, så det är inte lätt, förklarar Ruben som tidigare arrangerat en stor filmfestival i sitt hemland Holland. 

Arrangören Ruben har också insett att publiken vill ha något mer än bara film, därför bjuds det även på nåt matnyttigt i samband med filmvisningarna.

Festivalen inleds på fredag kväll i Pilgrimstad, sedan blir det olika programpunkter även i Hammerdal,  Bräcke och Östersund.