ORKANEN IRMA

Anton Strålman i säkerhet i Nashville

3:22 min

När områdena runt omkring evakuerades, var beslutet inte särskilt svårt för Anton Strålman – nu är han och familjen i säkerhet i Nashville.

Orkanen Irma närmar sig det amerikanska fastlandet och Florida. När myndigheterna beslutade att evakuera områdena i närheten av Anton Strålmans bostad, var det ett ganska lätt beslut för familjen att lämna Tampa och flyga till säkerheten i Nashville.

– Så fort vi fick reda på att zon A skulle evakueras, tänkte vi att det är lika bra att vi åker även om vi bor i zon B, som säkert kommer att påverkas senare, berättar Anton Strålman.

Tampas rookieläger var planerat att genomföras i Fort Myers, några timmar söderut i Florida, men på grund av ovädret flyttades lägret till Nashville istället. Eftersom laget chartrat ett flygplan, erbjöds även andra spelare och klubbens personal, att flyga med.

– Samtidigt är det jobbigt att lämna också, säger Anton Strålman. Det är ju oroligt så klart, man vet ju inte vad som kommer att hända; vad kommer vi att komma tillbaka till?

Flygresan gick lugnt till och familjen försöker att göra det bästa av situationen.

– Barnen fick mycket information i skolan om orkaner så de kom hem och visste mer än oss vuxna... Annars är de ganska vana att åka runt så än så länge känns det nästan som en vanlig semesterresa.