Tiden rinner ut för evakuering inför orkanen Irma i Florida

1:37 min

I den amerikanska delstaten Floridas södra delar har tiden nu runnit ut för invånarna som uppmanats att lämna sina hem inför orkanen Irmas ankomst i morgon bitti.

Delstatens guvernör ber nu alla som haft problem att ta sig därifrån att kontakta myndigheterna nu, innan det är för sent.

– När stormen väl har dragit in, har vi ingen chans att hjälpa er, konstaterade en sammabiten Rick Scott som nu förbereder delstatens invånare på den värsta stormen på årtionden.

– Era hus kan ersättas, men era liv och er familj kan inte ersättas, sade guvernören.

Att Irma nedgraderades under dagen till en trea på en fem-gradig skala får absolut inte invagga floridaborna i falsk trygghet var budskapet från guvernören.

Orkanen väntas få ny styrka innan den når de små öarna på delstatens sydspets någon gång imorgon bitti amerikansk tid. Och redan nu blåser det hårt i hela södra Florida.

Västkusten väntas bli värst drabbad men stormen är bredare än den halvö som delstaten utgör så ingenstans kommer vara riktigt säkert.

Röda korset har öppnat 37 nödboenden bara i Miamiområdet och vädjar nu till allmänheten om att sjukvårdskunniga ska höra av sig och förbereda sig på att bli inkallade till krisinsatser i morgon när stormen nått fastlandet.