Villa brann till grunden – kvinna avled

En 55-årig kvinna har avlidit i samband med en villabrand i Götene kommun under natten mellan lördag och söndag.

Larmet om branden kom strax innan klockan elva på lördagskvällen. När räddningstjänsten anlände till platsen brann det kraftigt på undervåningen berättar Kent Johansson, stabsbrandmästare Samhällsskydd Mellersta Skaraborg. 

– När vi anlände till platsen så hittade vi först en kvinna som låg svårt brännskadad framför byggnaden. Men vi visste att det var två personer som bodde i huset så inledningsvis fokuserade vi på att hitta den andra personen, säger Kent Johansson.

Efter ett tag så påträffades en man i 60-årsåldern med lindrigare brännskador som togs till sjukhus för vård. Även kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda bekräftar Kent Johansson.

– Anhöriga ska vara underrättade. 

Han tillägger:

– Sedan när vi hade lokaliserat de båda personerna så kunde vi inleda släckningsarbetet. Men taket på nedervåningen var övertänt så byggnaden brann ner och vi fick jobba med att branden inte skulle sprida sig till närliggande byggnader.

Under morgonen fortsatte eftersläckningsarbetet. Villan har brunnit ner till grunden och branden spred sig till en närliggande byggnad men ska nu vara under kontroll. 

Uppdatering:

Strax innan klockan 09 under söndagen hade räddningstjänsten avslutat sitt arbete på plats. 

– Vi har nu spärrat av området och den tekniska undersökningen startar med största sannolikhet i morgon, säger Margita Johansson, stationsbefäl vid polisen i Lidköping.