Malin Rimfors, reporter/referent

Malin Rimfors jobbar som reporter och referent för Radiosporten.

Karriär i korthet?
Journalist sedan 2004 och har jobbat på sportredaktioner på en handfull svenska dags- gratis- eller kvällstidningar. Gjorde en första radiosväng mellan tidningsjobben som sportsamordnare på P4 Malmöhus 2008 innan jag landade som lokalredaktör på Österlen för SR P4 Kristianstad 2013. Lyckligt anställd på Radiosporten sedan 2017.

Varför jobbar du på Radiosporten?
Variationen, utmaningarna och möjligheten att berätta om sport på så många olika vis. Direktreferat på arena, snabba intervjuer, djupodlande reportage och vassa granskningar har alltihop sin plats på denna redaktion.

Vad hade du gjort om du inte arbetat med sportjournalistik?
Kanske varit lärare  - eller politiker? Någon annan typ av journalist allra helst.

Vad gör du på fritiden?
Står gärna vid sidlinjen och ser mina barn idrotta, försöker själv masa mig ut på joggingrundor och bakar med nöje smörgåstårta eller pizza.

Egna idrottsmeriter?
Fotboll i division 2 som högst och några ljumma insatser på O-ringen i orientering. Plågat mig igenom Vätternrundan och Vasaloppet med mer pannben än fysik.

Bästa idrottsminne?
Fotbolls-VM 1994 som ung tonåring är svårslaget i intensitet men att se straffsegern på ishockey-VM i Köpenhamn 2018 inför gulfärgat publikhav var också härligt.

Sämsta idrottsminne?
Tårarna på grusiga kinder efter en missad straff på Gothia Cup som 14-åring är romantiskt sorgliga men sista milen på den där cykelsadeln runt Vätternrundan är bara smärtsamt sorgliga.

Mejla Malin: malin.rimfors@sr.se