Just nu

Kristianstad

Han utvecklar spel till hela världen

6:20 min

Malmö brukar lyftas fram som spelutvecklingens huvudstad, men det händer mycket i andra delar av Skåne också. I Kristianstad utvecklas zombiespel till mobilen.

Erik Wendt Linder har varit med och grundat företaget JE Software, som utvecklat tre olika mobilspel. Och han menar att just spel till mobilen är hett just nu.

– Även de stora tillverkarna börjar inse att det är den marknaden man ska in på. Det är bara att titta sig omkring när man står på en tågstation, så ser du var marknaden är på väg. Alla tittar ner i sina telefoner, säger han.

Det var helt galet. Min telefon vibrerade konstant, av alla förfrågningar. Då insåg vi att det här händer på riktigt

De är tre stycken utvecklare som står bakom spelen. Och Erik beskriver hur det blivit betydligt enklare för små bolag att konkurrera på spelmarknaden.

– Det beror på att man använder sig av spelmotorer, som man prenumererar på. Och då kan man säga att utvecklingsteamet växer till över hundra personer, säger han.

Mobilspelet har användare över hela världen. Erik berättar till exempel att en kille från Filippinerna ofta hör av sig med feedback. Och ett av spelen fick 18 000 nedladdning, på bara en dag.

– Det var helt galet. Min telefon vibrerade konstant, av alla förfrågningar. Då insåg vi att det här händer på riktigt, säger Erik.