Veckans färsking vecka 40 2017

Polarbearz från Gällivare singeldebuterar

Polarbearz från Gällivare gör elektronisk musik med norrbottniskt perspektiv.

Markus Mattsby och Joakim Lithner från Gällivare bildar bandet Polarbearz. De fann varandra genom ett gemensamt band 2012 som spelade rockmusik. När tiden gick så upptäckte de att det var den elektroniska musiken som låg närmast hjärtat och Polarbearz tog form. Nu kommer äntligen den första singeln och bandet är redan uppbackat av skivbolaget HMWL (House Music With Love), det regionala utvecklingsbolaget för populärmusik BD pop, samt samarbetar även med större varumärken.

Debutsingeln Recognize som släpps fredag 6 oktober gästas av den unga, talangfulla sångerskan Angelica Larsson i sann elektropop-anda där man inom genrén mer än gärna låna in bra röster till olika låtar. Vi på P4 Norrbotten ser med spänning fram emot vilka fler norrbottniska röster som bandet kommer att samarbeta med framöver.

Förutom en verkligt bra debutsingel gillar vi Polarbearz för att de tydligt tagit ställning till att stanna i Norrbotten oavsett var den framtida musikkarriären bär dem: De vill etablera Norrbotten på musikscenen för populärmusik och kommer inte flytta. De tror på att allt går att göra och att de har världens bästa förutsättningar och stöd för att göra det hemifrån.

Det gör att vårt hjärta slår lite extra för Polarbearz från Gällivare.