Boende evakuerades efter brand i centrala Norrköping

2:24 min

Omkring 15 personer fick evakueras efter att ett vindsförråd börjat brinna i ett flerfamiljshus i centrala Norrköping på fredagskvällen.

Larmet om branden kom in vid 22.40-tiden på fredagen och under kvällen och natten jobbade räddningstjänsten med att förhindra att branden spred sig från vinden till resten av fastigheten. 

Vid 01.30-tiden var branden under kontroll.

– Vi har kontroll på läget nu och har släckt det som brunnit, säger Stefan Hagdahl, inre befäl vid räddningstjänsten.

Vägen utanför fastigheten var fortsatt avspärrad under natten och de boende som evakuerats väntas få återvända till sina hem först under lördagsmorgonen, enligt räddningstjänsten. 

Töj Somwong och Henrik Segrell är två av de omkring 15 personer som evakuerades.

– Vi hörde ett ovanligt buller. Jag tänkte att det kanske var fläkten, men sedan tittade vi ut genom fönstret och såg en massa brandbilar. Sedan kom de och knackade på och sa att vi måste gå ut, säger Henrik Segrell.

– Jag har lite svag ångest för att saker kanske blir förstört och hur de som bor högre upp mår och så, säger Töj Somwong.  

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i branden och enligt räddningstjänsten verkar skadorna på fastigheten vara begränsade till vindsförrådet där branden började.

– Det är mycket som brunnit och mycket skador i vindsförrådet. Det har gått ner lite rök och vatten i övrigt, men jag tror inte det är några jätteskador utan det är nog mer överdelen av fastigheten som har stora skador, säger Stefan Hagdahl, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrköping.