Växjö

Växjö DFF med ena foten i Damallsvenskan

1:32 min

Växjö DFF vann under lördagen mot Sundsvall med 2-0. Nu ska det till en monumental genomklappning för att Växjö ska missa uppflyttning till Damallsvenskan.

Segern mot Sundsvall innebär att Växjö DFF måste förlora samtliga fem återstående matcher, konkurrenten AIK måste vinna samtliga återstående fem matcher samtidigt som Växjö förlorar 35 mål i målskillnad. 

Det ska alltså till en genomklappning av monumental storlek för att Växjö DFF inte ska spela i Damallsvenskan nästa säsong. 

– Vårt läge i tabellen är såklart jättebra. Men det är några matcher kvar. Vi måste vinna en till så vi tar fortfarande inte ut något i förskott. Vi har pratat om att ta det lugnt i laget. Men det låter inte som att AIK ska kunna komma ifatt oss, men man vet aldrig, säger Anna Anvegård i Växjö DFF. 

Lagkaptenen Jonna Ståhl är lite mer vågad i sitt uttalande efter matchen.

– Ja, logiskt sett så är det ju faktiskt klart. Men man ska inte ta ut något i förväg. Vi får väl se hur det går för AIK idag. Annars är det bara nästa match som gäller, säger Jonna Ståhl.

AIK vann sin match mot Östersund med 4-0, det betyder att Växjö DFF kan göra helt klart med avancemanget till Damallsvenskan först nästa söndag – på bortaplan mot just Östersund.

Växjös båda mål gjordes av Anna Anvegård.