Anders Borg lämnar prestigeuppdrag

0:22 min

Anders Borg lämnar ännu ett uppdrag, World Economic Forum, efter festskandalen. Det rapporterar Svenska dagbladet.

– Det tog slut augusti, det är allt vi berättar, bekräftar Oliver Cann, talesperson för World Economic Forum till Ekot.

Det nu avslutade ordförandeskapet för arbetsgruppen ”Framtidens globala finansiella system” vid World Economin Forum blir ytterligare ett i raden av uppdrag som Anders Borg lämnat sedan i somras.

De tidigare avhoppen kom snart efter att Aftonbladet publicerade uppgifter om att den tidigare moderata finansministern bland annat skulle ha ofredat kvinnor sexuellt på en fest i Stockholms skärgård.

Strax efter händelsen anmäldes Anders Borg för händelserna. En förundersökning inleddes om olaga hot, sexuellt ofredande och förolämpning. Kort därefter lades utredningen ned i brist på vittnen och bevis.

Oliver Cann vill inte kommentera huruvida Anders Borgs avslutade uppdrag för World Economic Forum är ett resultat av sommarens skandal.

– Anders hade ett deltidsuppdrag som konsult från januari 2015 och den relationen tog slut i augusti. Den upphörde bara. Det är allt vi säger om det här, säger han till Ekot.  

Anders Borg har tidigare lämnat poster som ledamot i bolaget Bima, som vice ordförande i Kinneviks styrelse och som seniorrådgivare för Citigroup.