GÖTENE

Medeltidens värld rivs

2:04 min

Marken vid Medeltidens värld kommer att återställas och borgen rivas. Det meddelade det kommunala bolaget Medeltidens värld på en pressträff under torsdagen.

– Det är otroligt mycket arbete. Marken är ju uppbyggd till en medeltida by och då finns det rester kvar utav den. Vi har ju sålt av de flesta husen men det finns ju ändå skräp, så kan vi uttrycka det, som måste städas bort och i det ingår också att borgen ska rivas, säger Åsa Karlsson, ordförande i bolaget Medeltidens värld och kommunalråd i Götene.

Turerna kring Medeltidens värld har varit många och 2013 tog kommunfullmäktige ett beslut om att avveckla verksamheten. En städning av området påbörjades men arbetet fullföljdes inte och nu, fyra år senare, presenterar kommunen en plan för att återställa marken till naturmark. Ett arbete som kommer pågå under 2018. Arenan som finns på området påverkas inte av återställningsarbetet.

Kostnaden för att återställa marken vet man i dagsläget vet inte. I bolaget finns 900 000 kronor avsatt, ytterligare medel får man begära från kommunen.

Totalt har Medeltidens värld hittills kostat kommunen 80 miljoner kronor enligt Åsa Karlsson men det ska inte ha påverkat kommunens övriga verksamhet.

– Vi har inte behövt dra ned någonting, utan vi har gjort bra resultat under några år som har gjort att vi har kunnat skriva av pengar för Medeltidens värld, säger Åsa Karlsson.

Men det är ändå skattepengar som har använts?

– Det är ändå skattepengar, så är det.

Hur känns det då?

– Det är jag inte glad över, det kan jag säga.