Böckerna om Malin Fors blir film

2:42 min

Författaren Mons Kallentoft är aktuell med Bödelskyssen – del två i den nya serien om kriminalinspektör Malin Fors, inspirerad av de fem sinnena. Parallellt fortskrider planerna på att göra film om Malin Fors.

I den första delen i serien om sinnena, Djävulsdoften, hade Mons placerat Malin i Bangkok, men i bok två, Bödelskyssen, är hon tillbaka i Linköping igen.

– Det handlar om känseln, hur vi möter världen via vår hud. Det är utgångspunkten och låter väl kanske lite flummigt. Men det börjar med en man som står på ett flygplan på flygplatsen i Linköping och håller ett knippe handgranater ovanför huvudet. Och därifrån går man in i honom. Varför ska han spränga planet? förklarar Mons.

Förutom den nya boken om Malin så berättar Mons också om de långt framskridna planerna om att filmatisera böckerna. Något som Mons fått flera förfrågningar om i nära tio års tid men som han hittills konsekvent sagt nej till.

Nu känns det rätt. Jag har träffat fantastiska människor och det har kommit väldigt långt. Manusen ligger nästan klara och är jätte-jättebra.

Mons bor sedan flera år tillbaka i Palma i Mallorca. En av anledningarna till flytten var att få vara i fred och skriva. För det är skriva Mons helst vill göra.

– No offense, jag vet att många av mina kollegor tycker att det är mycket roligare med promotion och smyckeskollektioner och allt vad de håller på med, säger Mons.

Så det kommer inga Kallentoft-kalsonger då?

– Nej, jag tror inte det finns någon marknad tyvärr, säger Mons skrattande.

– Jag är bara så otroligt glad att jag får vara författare. Det är det jag vill göra!