Boork öppnar upp för fortsättning i Damkronorna

0:48 min

Damkronornas kritiserade förbundskapten Leif Boork kan tänka sig att fortsätta även efter vinter-OS i februari.

Leif Boorks kontrakt går ut efter spelen i Sydkorea. Han har tidigare sagt att OS är det definitiva slutet på tiden som förbundskapten och en 50 år lång karriär inom ishockeyn.

– När punkten närmar sig är jag inte lika säker, utan i någon form kommer jag fortsätta min aktivitet. Jag tänker generellt på att arbeta med idrott eller att skriva om mina 50 år som ishockeyledare. Men dörren är ganska öppen för vad det kan finnas för möjligheter, säger Leif Boork till Radiosporten.

Om ishockeyförbundet vill skriva ett nytt kontrakt med dig som förbundskapten för Damkronorna så stänger du inte dörren för det?

– Nej, det gör jag inte, säger han.

Under sina snart fyra år som förbundskapten har Leif Boork varit i öppna konflikter med spelare och kritiserats efter svaga resultat.

Emma Eliasson slutade med ishockey efter en konflikt med förbundskaptenen och även Jenni Asserholt har slutat i landslaget efter en konflikt med Boork. 

Efter förlusten i kvartsfinalen i VM i våras var kritiken hård. "Det är dags att vinka farväl till Leif Boork som svensk förbundskapten", skrev Aftonbladets Mats Wennerholm. Även DN:s Malin Fransson var kritisk och skrev: "När många andra länder har utvecklats har Sverige inte hängt med och det är en situation som måste förändras."

Men en anonym undersökning som Radiosportens genomförde – med 19 av 23 VM-spelare – visade att en överväldigande majoritet ville ha kvar Boork som förbundskapten över OS i Sydkorea.

Leif Boork har sagt att han ska sluta när hans kontrakt går ut efter OS i vinter. Men nu stänger han inte dörren för att skriva ett nytt kontrakt.

– Det har varit väldigt inspirerande år och jag ser att vi börjar vända en trend. Det sista året har varit väldigt inspirerande efter en del arbetsamma år. Så jag håller alla dörrar öppna i det här läget mot att det varit ganska definitivt, säger han till Radiosporten.

Leif Boork har berättat för landslagschefen Olof Östblom att han är öppen för en fortsättning i Damkronornas bås, men inga förhandlingar har ägt rum än.

– Ett litet frö har jag kanske sått till Olof, säger Leif Boork.