TV4-profil tas ut tjänst

1:16 min

En profilerad medarbetare på TV4 tas ur tjänst efter anklagelser om sexism och homofobi, meddelar kanalen i ett pressmeddelande.

I anslutning till nätkampanjen #Metoo, där kvinnor berättar om sexuella övergrepp och trakasserier, har flera personer anklagat en TV4-profil för sexism och homofobi.

Nu meddelar tv-kanalen att personen tas ur tjänst.

"De nya uppgifter som nått oss är allvarliga och rimmar väldigt illa med det vi står för. De motsäger också den information vi hittills fått – att förändringarna som förra året vidtogs inom produktionen gällande arbetsmiljö, kultur och ledarskap har lett till att man kommit till rätta med de missförhållanden som tidigare uppdagats", skriver TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Anklagelserna mot profilen är såpass allvarliga att tv-kanalen tar personen ur tjänst till vidare, skriver TV4 i pressmeddelandet:

"Vi måste gå till botten med de här anklagelserna, både från vår egen och produktionsbolagets sida. Nu kommer vi att utreda det här vidare i lugn och ro, och mer än så kan jag inte säga om vad som sker framöver", fortsätter Åsa Sjöberg.

Sedan tidigare har även en Aftonbladet-medarbetare och en chef på SVT tagits ur tjänst efter anklagelser om sexuella övergrepp och trakasserier.