Mina Dennert föreläste i Varberg – trots hot

0:56 min

Grundaren av nätverket Jag är här föreläste på teater Halland under torsdagskvällen. En föreläsning som flöt på utan några incidenter trots larm om hot.

Under torsdagskvällen föreläste Mina Dennert från Kungsbacka på Hallands teater. Hon har startat nätverket "Jag är här" som verkar för god samtalston i kommentarfält i sociala medier, men inför föreläsningen har teatern hotats. Föreläsningen flöt dock på utan några incidenter. 

– Jag har blivit hotad sedan jag började med Jag är här. Det nya är att man ger sig på nya medlemmar och att teater Halland också blir hotade. Det är därför viktigt att hitta styrkan i varandra och att man vågar fortsätta, säger Mina Dennert till P4 Halland.

Anna Sjövall, vd och konstnärlig ledare för teater Halland säger att teatern ska fortsätta vara en öppen plats för alla. Hoten får teatern samtidigt att tänka på säkerhet och hantering av hot framöver.  

– Man får erfarenheter av sådant och vi kommer ta till oss det som hänt och kolla på hur vi kan arbeta när och om sådant händer igen, säger Anna Sjövall, vd och konstnärlig ledare för teater Halland.