TV4 avslutar allt samarbete med programledaren

TV4 avbryter allt samarbete med programledaren som anklagats för trakasserier. Det meddelade ledningen på ett internt stormöte i dag, enligt TV4 Nyheterna.

Den här texten har ändrats med anledning av en fällning i Granskningsnämnden. Läs mer om inslagen som fälldes här.

På ett internt stormöte för personalen meddelade i dag TV4 att man avbryter allt samarbete med programledaren. Beslutet kommer efter att flera personer har anklagat mannen för trakasserier, sexism och homofobi.

– Det har funnits en unken luftficka från det förgångna där det här beteendet eventuellt har varit okej. Men på mitt TV4, där jag är chef, är det här beteendet fullständigt oacceptabelt, säger Casten Almqvist, vd på TV4, till TV4 Nyheterna.

I slutet av förra veckan meddelade tv-kanalen att man hade tagit mannen  ur tjänst och plockat bort samtliga avsnitt av programmet från tablån och TV4:s digitala tjänster.

Nu tar man alltså ytterligare ett steg och avbryter allt samarbete med mannen.

– Ibland har jag genom mitt språkbruk och sätt att kommentera och vilja att vara underhållande och omtyckt gjort fel. Det här har jag inte varit så bra på att läsa av, eller usel på det. Och då har jag sårat människor. Jag är ledsen för det och ber djupast om ursäkt för de som har drabbats, sa mannen till TV4 Nyheterna i fredags.

TV4 har tillsatt en extern utredning av en advokatfirma, som ska granska kanalens arbetsmiljöer och komma med eventuella förslag på förändringar. Företaget planerar också en ny policy för samarbeten med produktionsbolag, med tydligare krav på arbetsmiljön.