Clinton betalade rapport om påstådd rysk valpåverkan

1:19 min

Hillary Clintons kampanj finansierade delar av den så kallade Steele-rapporten. Den rapport som innehöll anklagelser om Donald Trumps kopplingar till Ryssland och om hans kampanjs påstådda samarbete med Ryssland.

Det bolag som fick i uppdrag att ta fram rapporten, Fusions GPS, har vägrat att svara på frågor kring vem som finansierade den.

Nu skriver Washington Post att man lyckats bekräfta att det var Clintons valkampanj och Demokraterna som betalade för delar av undersökningen.

Enligt tidningen ska Clintons kampanj ha finansierat den redan påbörjade rapporten när det stod klart att Trump vunnit primärvalet.

Innan dess finansierades undersökningen av en republikansk kund som ville förhindra att Trump skulle säkra nomineringen.

Rapporten, som innehåller generande och obekräftade uppgifter om Trump och som anklagar Trumps valkampanj för att ha samarbetat med Ryssland innan presidentvalet, har spridits brett bland amerikanska medier och politiker.

Undersökningar där man tar fram uppgifter om motståndarkandidater är vanliga i USA, men det är inte förrän nu som det kommer uppgifter om att Demokraterna alltså låg bakom finansieringen av rapporten.

Donald Trump har tidigare hävdat att uppgifterna i rapporten är falska och att de tagits fram för att smutskasta honom.