Förlust i premiären för IFK Vänersborg

1:58 min

Elitseriepremiären i bandy mellan IFK Vänersborg och Edsbyn slutade 3-4 inför 2015 personer i Arena Vänersborg.

Premiären av bandyns elitserie mellan IFK Vänersborg och Edsbyn startade i ett högt tempo där båda lagen inte tvekade utan vågade gå raka vägen mot mål och det skapades flera chanser. När den första intensiva perioden av matchen avtagit lite så tog gästerna ledningen i den 26'e minuten och Edsbyn ökade på och hade ledningen med 3-0 i slutskedet av den första halvleken.

Med bara någon minut kvar till halvtidsvilan fick IFK en möjlighet att krypa närmare först genom Emil Viklunds kontring och sedan på den efterföljande hörnan, men istället hann Edsbyn skapa en hörna och med det sista skottet i första halvleken kunde Edsbyn öka på till 4-0.

– Vi skapar ju ändå lägen och säger till varandra i halvtid att vi måste ut och köra, sa IFK-spelaren Robin Öhrlund till P4 Väst efter matchen.

Vänersborg försökte jaga ikapp i den andra halvleken och det första reduceringsmålet kom i den 70:e minuten. Med matchens sista slag gjorde Joakim Hedqvist 3-4 från straffpunkten, men IFK kom inte närmare än så i den här premiären utan Edsbyn kunde vända hem med segern.