Sjöström utsedd till Europas bästa idrottare

Sarah Sjöström är en av världens bästa simmare.

Nu kan 24-åringen även titulera sig årets kvinnliga idrottare i Europa.

"En otrolig ära", säger hon.

Sjöström prisades på en gala i Prag på torsdagskvällen. I hård konkurrens fick den svenska superstjärnan ta emot utmärkelsen årets kvinnliga idrottare i Europa av ANOC, Association of National Olympic Committees, som är en sammanslutning av världens nationella olympiska kommittéer. Samtliga sommar- och vinteridrottare gör upp om priset, som delats ut sedan 2014.

"Jag har vunnit de flesta priser man kan få i Sverige och blivit utsedd till Europas främsta simmare, men det här är ju något helt annat - att de tycker jag är bäst av alla idrottare i hela Europa för de resultat jag har gjort i bassängen", säger Sjöström i ett pressmeddelande från Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Sjöström får priset främst för sitt närmast otroliga VM i Budapest, där hon simmade hem tre guld, ett silver och dessutom slog en rad världsrekord.

"Jag minns hur skitsur och besviken jag blev efter silvret på 100 meter fritt. Och därför var det extra skönt att jag kunde göra en comeback dagen efter genom att slå världsrekord i semin på 50 fritt och ta guld på 50 fjäril", säger hon och fortsätter:

"Det var ju rätt löjligt att vara så sur efter ett silver, men det kanske var det jag behövde då. Nu är jag väldigt nöjd med alla mina VM-medaljer".