Helsingborg

Rockklubben The Tivoli räddas

4:24 min

Nu är det klart att nöjesstället The Tivoli i Helsingborg räddas. Ett etablerat restaurangbolag i Helsingborg bildar nytt bolag med förre ägaren Hasse Jönsson.

En knapp månad efter konkursbeskedet är det nu klart att The Tivoli i Helsingborg räddas. Det är ägarna till bland annat restaurangen Sillen & Makrillen i Helsingborg som tillsammans med tidigare ägaren Hasse Jönsson bildar ett nytt bolag.

- Det är en glädjens dag. Jag är oerhört glad för allt stöd vi fått och det gör att vi orkar ta det ett steg till. Vi är också mycket tacksamma att vi har hittat den här kombon med duktiga restauratörer här i stan, säger han.

Så sent som i fredags föll de sista bitarna på plats. Tanken är, enligt Hasse Jönsson, att rockklubben ska leva vidare med i stort sett samma inriktning som tidigare.

Musiken ska alltid vara ådran och det som går igenom. Det blir en nöjessaluhall med fantastisk mat och dryck och fantastisk musik.

 Inom en månad ska det nybildade bolaget ta över driften.  Än är det för tidigt att säga något kring hur många av de 11 anställda som kommer jobba vidare i det nya bolaget.

- Det är fortfarande väldigt nytt. Vi får hoppas att vi hittar en linje med personalen som är här. Ambitionen är att ska öppna upp i det nya från 1 december, säger Hasse Jönsson.